Inflyttning

När du flyttar in

Du har rätt att flytta in klockan 12.00 dagen då ditt hyresavtal börjar att gälla. Är det en lördag, söndag eller helgdag får du flytta in tidigast klockan 12.00 den första vardagen efter helgen.

Besikta lägenheten

Innan du flyttar in i en lägenhet är det viktigt att du själv kontrollerar om det finns några brister som inte finns med i besiktningsprotokollet. Kontakta Arvika Fastighets AB innan du flyttar in om du hittar fel eller brister som inte finns upptaget i besiktningsprotokollet.

Hämta nycklarna hos Arvika Fastighets AB

För att få kvittera ut nycklarna måste du ha betalt din första hyra. Ta med det undertecknade avtalet, legitimation och ett kvitto på att din första hyra är betald. Du hämtar nycklarna i vår kundtjänst, Stadshuset,Ö Esplanaden 5.

Teckna en hemförsäkring

En hemförsäkring är en bra investering om något skulle hända, oavsett om du är drabbad eller vållande av skada. Om du redan har en hemförsäkring måste du komma ihåg att meddela ditt försäkringsbolag att du ska flytta.

Ändra din adress

För att din post ska hitta till ditt nya hem är det viktigt att du gör en adressändring. Det gör du snabbt och enkelt på Adressändrings webbplatslänk till annan webbplats eller genom att ringa till: Adressändring, tfn 020-97 98 99.

När du gör en adressändring behöver du uppge ditt lägenhetsnummer. Det fyrsiffriga numret hittar du på ditt hyresavtal.

Välj leverantör av hushållsel

Leverantör av elnätet är bundet till fastigheten men du kan själv välja vilken leverantör av hushållsel du vill ha. Jämför priser och villkor och välj sedan den elleverantör som passar dig bäst. Om du inte gör något val blir anvisningsleverantören din leverantör av hushållsel.

Flytta eller teckna fast telefon

Anmäl flytt av telefonen till ditt telefonbolag om du redan har ett fast abonnemang. Vill du skaffa ett nytt abonnemang, kan du behöva ha den tidigare hyresgästens fasta telefonnummer.