Din hyra

Bild miniräknare

Hyran betalar du i förskott varje månad, senast den sista vardagen i månaden. Det innebär till exempel att hyran för april ska vara betald senast den sista mars.

Tänk på att betala din hyra i tid, annars skickas inkassokrav till dig via Visma Inkasso. Dröjsmålsränta debiteras tills hyran är betald. Är hyran trots inkassokravet inte betald, kan du bli uppsagd från lägenheten.

Du kan betala hyran på olika sätt:

E-faktura

För att kunna betala med e-faktura måste du ansluta dig till tjänsten i din nätbank. Du ansluter dig på egen hand, via din internetbank. Tillvägagångssättet kan variera mellan olika banker. Ta kontakt med din bank om du är osäker på hur du ska göra.

Manuellt

Logga in i din nätbank, knappa in OCR-numret som du hittar längst ner på din avi tillsammans med summan och bankgironummer.

Kivra

Du kan även betala via Kivra. Du som idag har valt att få pappersfaktura, men är ansluten till Kivra, får fakturan i Kivra, din digitala brevlåda.

Om du inte vill ha fakturan via Kivra utan fortsätta få den i pappersform - logga in i Kivra/Inställningar/Mina avsändare och välj bort Arvika Fastighets AB.

Du som ännu inte är ansluten, men vill registrera dig i Kivra, gör det på Kivras webbplats Länk till annan webbplats.. Där finns också mer information.

Ansökan om autogiro

Autogiro innebär att betalning av din hyra dras automatiskt från ditt bankkonto. Det finns många fördelar med autogiro:

  • Du sparar tid eftersom du inte behöver fylla i någon betalningsorder eller knappa/skriva långa sifferrader med risk för att det kan bli fel.
  • Fakturan betalas alltid i rätt tid och risken för betalningspåminnelse, krav och dröjsmålsränta försvinner.
  • Du har alltid möjlighet att stoppa en betalning hos din bank om något inte stämmer.
  • Autogiro är kostnadsfritt.

Här kan du ansöka om autogiro. Länk till annan webbplats.

Har du frågor kring hur autogiro fungerar kan du kontakta vår kundtjänst på 0570-823 00 eller din bank.