Trappstädning

bild på  trappstädning

En välstädad trappuppgång gör att första intrycket blir positivt för alla. Trappstädning behövs också för minskat slitage. Du som hyresgäst kan förstås också bidra till att förbättra förutsättningarna för att trapphuset ser trevligt och välstädat ut.

Arvika Fastighets AB ombesörjer trappstädning i perioderna:

Okt-April två gånger/vecka

Maj-Sept en gång/vecka

Städningen inkluderar torr/fuktmoppning, det vill säga behovsanpassad städning av hela ytan i vestibul/entré, inklusive trappstegen, trappuppgångar, trappavsatser, korridorer och i förekommande fall även hissar inom arbetsområdet. Entrémattor och avskrapsmattor rengörs också vid varje städtillfälle. Du som hyresgäst har givetvis också ett ansvar att hjälpa till att hålla ordning utanför din dörr(läs mer under ”trivselregler” i menyn) Tänk på att inte lägga egna dörrmattor utanför din lägenhet, då detta innebär såväl brandrisk som försvårande av städning.

Fönsterputs

Fönsterputs utförs två gånger/år och inkluderar tvättning av bågar, spröjs, karmar och foder invändigt i trapphuset.

Tvättstuga

Du som hyresgäst ansvarar själv för att städa undan i tvättstugan efter varje tvättillfälle. Arvika Fastighets AB utför dock en tillsynsstädning en gång/vecka, vilket innefattar tömning av sopor och tillsyn av städmaterialTvättstugan storstädas två gånger/år.

Städning av loftgångar

Loftgångar städas varje år omkring v 26, lite olika från år till år, beroende på när pollenperioden lagt sig. Inför storstäd av loftgångar skickar vi ut en information till dig som hyresgäst så att du kan plocka undan eventuella ägodelar som står i loftgångarna. Källare sopas en gång/månad.

Arvika Fastighets AB städar kemfritt, det vill säga helst helt utan kemikaliska rengöringsmedel. De gånger vi tillsätter kem så är det parfymfritt, för miljöns skull.