Trivselregler - för allas trivsel

Bostadsområde

Alla ska trivas! I ett hyreshus bor många familjer nära inpå varandra. Det kan vara människor med varierande vanor, intressen och arbetstider. De kan vara i olika åldrar och kanske från olika kulturer. Det är förståeligt att grannsämjan ibland sätts på prov, men om du och dina grannar visar varann hänsyn och respekt, blir boendet trivsammare för er alla. Här finner du våra trivselregler.

Hög musik: Tänk på att inte störa dina grannar med skrik och hög musik(extra viktigt sent på kvällen). Ska du ha en större fest, meddela gärna grannarna i förväg. Du som hyresgäst är ansvarig för alla som ingår i hushållet, även dina besökare.

Tvättstugan är kanske det viktigaste gemensamma utrymmet i hela huset och en plats där goda grannrelationer kan skapas. Följ noga reglerna i tvättstugan och var rädd om maskinerna/ följ anvisningarna när du tvättar. Håll tiden så nästa hyresgäst kan börja tvätta i tid. Städa undan efter dig och lämna tvättstuga/torkrum i det skick du själv vill finna dem då du ska tvätta.

Trapphus: Ställ inte saker i trappan eller utanför dörren. Cyklar, barnvagnar, skidor, skridskor och skor får inte hindra fastighetsbolagets personal då trappan ska städas. Större och skrymmande föremål kan också vara i vägen om utryckningspersonal måste komma fram vid ett olyckstillfälle.

Mattor: Skaka inte mattor från fönster eller balkong- tänk på de som bor under.

Cyklar och bilar Kör inte in i bostadsområdets gångar med cykel eller bil, barn kan leka där.

Hundar och katter Rasta inte din hund/katt i bostadsområdet, gå till hundrastplats eller hundtoalett. Plocka upp efter din hund/se efter din katt så de inte sätter sig i barnens sandlådor.

Mata inte fåglar - det kan locka till sig råttor och möss.

Ohyra: Får du ohyra, som till exempel mjölbaggar i din lägenhet - kontakta genast Anticimex så ohyran inte sprider sig.

Grillning:

Tänk på att du inte får använda grill med öppen låga på balkong eller uteplats. Endast elgrill som har termostat är tillåtet, för att undvika överhettning.

Håll din lägenhet ren och snygg!

>Håll din spis och ugn ren så att smuts och fett inte bränner fast.

>Frosta av kyl och frys med jämna mellanrum, låt isen tina av sig själv.

>Använd milda rengörningsmedel i WC, tvättställ och badkar.