När du flyttar in

bild flyttkartonger

Inflytt

Du har rätt att flytta in klockan 13.00 dagen då ditt hyresavtal börjar att gälla. Är det en lördag, söndag eller helgdag får du flytta in tidigast klockan 13.00 den första vardagen efter helgen.

Besikta lägenheten

Innan du flyttar in i en lägenhet är det viktigt att du själv kontrollerar om det finns några brister som inte finns med i besiktningsprotokollet. Kontakta oss om du hittar fel eller brister som inte finns med i besiktningsprotokollet.

Hämta nycklarna hos Arvika Fastighets AB

För att få kvittera ut nycklarna måste du ha betalat din första hyra. Ta med ditt undertecknade avtal, legitimation och ett kvitto på att du betalat din första hyra. Nycklarna hämtar du i vår kundtjänst i Bobutiken på Hamngatan 5.

Lycka till med din nya bostad! Och glöm inte skaffa hemförsäkring, teckna elavtal och göra adressändring i samband med din flytt.


Så här gör du din adressändring:

När du ska flytta ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (www.skatteverket.se/flytta Länk till annan webbplats.). När du anmäler flytt blir du folkbokförd på den nya adressen. Det är gratis och kan göras i Skatteverkets e-tjänst eller via pappersblankett.

Gör din anmälan innan du ska flytta eller senast en vecka efter att du flyttat. Då gäller din nya adress från den dag du flyttar in. Rätt adress i folkbokföringen innebär bland annat att myndigheter och många andra aktörer i samhället har din riktiga adress. Önskar du eftersändning av din post beställer du det hos svensk adressändring (www.adressandring.se).

Notera att lägenhetsnumret är en del av din adress. Lägenhetsnumret består av fyra siffror som visar på vilken våning, och var på våningen, som lägenheten finns. Du hittar lägenhetsnumret i ditt hyresavtal och ovanför din lägenhetsdörr.